25 de febr. 2011

PASTOR BELGA



El Pastor Belga és una raça rica que compta amb quatre variants, és elegant, d'una gran bellesa i té un magnífic caràcter equilibrat. La seva intel·ligència el col·loca entre les races més ben dotades i l'iguala al Pastor Alemany.


RAÇA: Pastor Belga.

CLASSIFICACIÓ: Grup I: Gossos Pastor i Bovers.


ORÍGENS: Bèlgica. Desenvolupada a finals del segle XIX a Bèlgica. Va ser usat a la I Guerra Mundial com a missatger i gos de càrrega. El 1891 es va fundar a Brussel·les el Club del Pastor Belga”.

TRETS FÍSICS: Hi ha 4 variants de Pastor Belga amb diferències significatives físicament: Groenendael: Negre i pèl llarg; Tervueren: pèl llarg i lleonat ambcara negra; Malinois: Pèl curt i vermell carbonat amb cara negra; Laekenois: pèl dur i vermellós. TRETS GENERALS: TALLA: Gran; ALÇADA: Mascle 60-66 cm. Femella 56-62 cm. PES: 30 Kg; ESPERANÇA DE VIDA: 12 Anys.

CARÀCTER: És molt actiu, com el seu cosí el Pastor Alemany. Necessita exercici regularment. És vigilant, atent, valent i no té tendència a l'agressivitat. S'adapta bé a les circumstàncies. Molt carinyós amb la família. Molt intel·ligent i capaç d'aprendree qualsevol “feina” que se li doni: gos de pastoreig, de guarda i defensa, rastre, rescat de catàstrofes, detecció de drogues, obediència i agility.

PUNTS DÈBILS:
  • Sol tenir bona salut i poc propens a malalties hereditàries.
NECESSITATS ESPECIALS:
  • L'exercici diari és imprescindible per la seva salut física i mental. I no només necessita passejar, sinó algun joc que el motivi intel·lectualment.
IDEAL PER:
  • Viure al camp, però s'adapta perfectament a la vida d'un pis si se li aporta l'exercici necessari.
  • Persones actives i que alhora vulguin gaudir d'un excel·lent gos de companyia.
  • Famílies amb nens. Té paciència i no sol ser agressiu.

GROENENDAEL

MALINOIS
TERVUEREN

LAEKENOIS




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada