27 d’oct. 2011

PASTOR DE SHETLAND


És fàcil confondre el Pastor de Shetland amb un Rough Collie en petit perquè els trets físics són molt semblants. Tanmateix cal remarcar que no són la mateixa raça, tot i coincidir en orígens, i que tenen personalitats diferents.

RAÇA: Pastor de Shetland.

CLASSIFICACIÓ: Grup I: Gossos pastors i bovers.

ORÍGENS: Escòcia. Originari de les illes Shetland, a Escòcia. Es diu que antigament els avantpassats de mida gran ferien els ramats accidentalment. Per això, a principis del segle XX, es va crear la nova raça, de mida reduïda, a través de creuaments de Spitz i Border Collies. El Shetland seria un bon pastor de ramats.

TRETS FÍSICS:  TALLA: Mitjana. ALÇADA: mascle 37 cm, femella 35’5 cm. PES: de 7 a 8 kg. COLOR: Tricolor: canela, negre i blanc. Bicolor: blanc i negre, negre i foc. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.


CARÀCTER: Intel·ligent, fàcil d’ensinistrar, carinyós amb els nens, una mica desconfiat amb els estranys. Necessita exercici com tots els gossos pastors.

PUNTS DÈBILS:
  •          Tendència a heretar malalties als ulls. Convé fer revisions.
  •           Facilitat de tenir Displàsia de cadera  i epilèpsia.


NECESSITATS ESPECIALS:
  •           Raspallat dos o tres cops per setmana.
  •           LLargues passejades en què pugui córrer i desfogar-se. Fins i tot recomanable apuntar-lo a un club d’Agility.


IDEAL PER:
  •          Famílies amb nens.
  •           Viure tan al camp com a la ciutat. És molt adaptable. Sempre i quant se li doni l’exercici diari necessari.
  •           Persones que vulguin un animal de companyia que a la vegada aporti vitalitat, energia i activitat.


UNA CURIOSITAT: A vegades se li diu mini Collie per les seves enormes similituds amb el Colley, però és un greu error. És una raça per dret propi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada