20 de gen. 2011

DE VUELTA A CASA


De vuelta a casa, un viaje increible, narra les aventures de tres mascotes, un gos Golden Retriever anomenat Shadou, un gos de tipus bull que es diu Chans i una gata Siamesa de nom Sassy, que intenten trobar el camí a casa seva a través de les dures muntanyes, superant tot tipus d'obstacles. Els tres animals no són abandonats pels seus amos expressament, doncs se'ls estimen amb bogeria, sinó que els deixen al càrrec d'una persona de confiança mentre ells marxen a viure a un altre lloc. Però els animals no entenen els canvis i se senten abandonats. Lluny de conformar-se amb la nova situació decideixen buscar, sigui com sigui, els seus amos.

El film no passa de ser una bonica història d'aventures sense més pretensions que fer gaudir els nens i a tota la família. La pel·lícula fa somriure en més d'una ocasió amb les converses entre els animals, i provoca també emoció en moments en què es respira l'amor incondicional i la fidelitat dels animals, especialment del Shadou, cap als seus amos. És agradable veure les diferents personalitats de cada mascota. El gos Shadou, un ancià experimentat i savi, que creu fidelment en l'amor gos-humà enfront del gos Chans, jove i impetuós, que només pensa en jugar i sovint posa la pota però que alhora admira el seu company. I la gata Sassy, que aporta el toc femení, irònic i refinat.
Una divertida i entranyable història que val la pena veure alguna vegada. El final és previsible però és el què ha de ser.
La pel·lícula té una seqüela, De vuelta a casa, perdidos en Sant Francisco, que segueix el mateix patró, simplement que els gossos han de recórrer la ciutat, enlloc de les muntanyes. Té una aportació amb l'aparició d'una colla de gossos “callejeros” que ajuden els protagonistes a sortir-se dels problemes. Però la comentarem amb calma a una altra entrada.
 


 
 
FITXA

Direcció: Duwayne Dunham
País: USA
Any: 1993
Duració: 81 min.
Gènere: Drama, aventures.
Intèrprets: Kim Creist, K. Chevalia, Veronica Lauren.
Producció: Walt Disney
Puntuació pròpia: ***


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada