19 de juny 2010

XXVI EXPOSICIÓ INTERNACIONAL CANINA DE GRAN CANARIA

Aquest cap de setmana es reuneixen a Infecar (Gran Canaria) 450 gossos de totes les illes en motiu de la XXVI Exposició Internacional canina. El famós concurs de bellesa, que se celebra al recinte de la Institució Firal de Canàries, està organitzat per la Societat Canina de Canàries. Els gossos competiran per guanyar el premi al Millor gos absolut, entre d’altres. L’acte obre les portes aquest dissabte a les 16h i acaba diumenge al vespre.

Els gossos es dividiran en deu grups, es classificaran segons raça i sexe i desfilaran amb els seus amos pels dos rings habilitats per l’exposició. Mentre, els jutges avaluaran el seu moviment corporal i la seva bellesa. Alguns dels premis que s’atorgaran seran
Al millor grup de cria, el millor veterà, la millor raça espanyola, el millor cadell i la millor parella.

Aquesta és una de les trobades més importants d’Espanya doncs els punts que es guanyen són vàlids pel Campionat Internacional de bellesa, per això als qui s’ho mereixin, se’ls donarà el Certificat d’Aptitud del Campionat internacional. L’atorga la Federació cinologica internacional, amb seu a Brussel•les.
Per poder participar al concurs cal que els gossos estiguin inscrits al LLibre d’Orígens Espanyol(LOE), al Registre de races canines o a llibres d’orígens estrangers reconeguts per la Federació Canina Internacional, un mes abans de la data d’inici d’inscripció.





* FCI-Federació Cinològica Internacional: Organisme que s'encarrega de regir i fomentar la cinologia a tot el món i posa les normes de la cria de gossos.Consta de 84 paísos que tenen els seus jutges i les seves pròpies races. Cada país dicta els estàndards de les races autòctones, sempre avalat per la FCI. No reconeix com a oficial la Federació Canina Internacional.

*Federació Canina Internacional: Entitat associativa composta per associocions canines de tot el món. Les finalitats són la conservació i desenvolupament de la pura raça, el Llibre d'Origens i tot el relacionat amb les races.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada