29 de set. 2010

MARLEY Y YO



Marley y yo relata la història d’un cadell de labrador que arriba a la llar d’una parella de recent casats. Marley va creixent i convertint-se en un gos adult al temps que la vida de la parella evoluciona i sofreix els canvis propis de qualsevol família: un embaràs frustrat, tres fills, canvis de domicili, canvis de feina etc. En Marley es fa gran però no deixa mai de ser un gos enèrgic i destructor que fa que la parella es plantegi en més d’una ocasió desfer-se de l’animal; Tanmateix això no passa mai perquè s’adonen que el seu gos és clau a la família. És una historia emotiva i divertida alhora, sense massa pretensions però que deixa un regust entranyable i tendre en el lector, i reflexiona sobre temes com el creixement i l’aprenentatge. Marley tal vegada no va ser un gos famós com Lassie, però dóna als seus amos la lliçó més important: el do de l’amor incondicional, el què tenen tots els gossos.


L’autor de la novel•la és John Grogan, periodista i escriptor americà molt conegut, que va escriure aquesta història basant-se en la seva pròpia experiència al costat del seu gos de raça Labrador i també anomenat Marley.
L’èxit de vendes de la novel•la va atraure la mirada dels cineastes i el 2008 es va estrenar la pel•lícula Una pareja de tres, dirigida per David Frankel i protagonitzada per Jennifer Aninston i Owen Wilson. La pel•lícula, plena de comèdia en la primera meitat i de drama en la segona meitat, adapta fidelment la novel•la convertint-se també en un èxit de taquilles.

Marley y yo. John Grogan. Ed. Circe. 2006, Barcelona. 340 pàg. 17€.





      Cartell de la pel·lícula basada en la novel·la de Grogan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada