13 de des. 2009

GOLDEN RETRIEVER


El Golden Retriever és una raça molt estimada i de moda en els últims anys. El seu caràcter dòcil i equilibrat per naturalesa sumat a la seva bellesa i elegància el converteixen en un gos ideal per qualsevol persona.

RAÇA: Golden Retriever

CLASSIFICACIÓ: GRUP VIII: cobradors, aixecadors de caça i d’aigua- Bracoide.

ORÍGENS: Originari de Gran Bretanya. Probablement es va criar a partir de creuaments que van començar amb un Retriever de pel llis i groc i un wáter Spaniel. Creuats després amb Setters irlandesos i altres Retrievers. Fins el 1920 se’l coneixia com Golden Flat-Coated Retriever. És una raça molt versatil. Avui en dia, a part de ser un gos de mostra, sovint actua com a gos guia I també se l’entrena per localitzar drogues i explosius.

TRETS FÍSICS: ALÇADA: mascles 56-61 cm i femelles 52-56 cm.
PES: mascles 32-36 kg I femelles 27-32 kg. COLOR: diferents tonalitats d’or I crema. Cabell llarg llis o ondulat amb flecs. Cosí del Labrador Retriever.

CARÀCTER: És un gos molt intel•ligent, dotat pel treball i molt fàcil d’entrenar gràcies a la seva predisposició a agradar l’amo. Té un temperament carinyós i segur de sí mateix. Molt bon gos de companyia. No té tendència a l’agressivitat. Confiat amb els desconeguts i dòcil amb els nens.

PUNTS DÈBILS
  • Pot arribar a destruir objectes i adquirir trastorns compulsius amb facilitat si té angoixa. És una raça que necessita molt exercici i estímuls per sentir-se realitzat degut a la seva naturalesa de gos de treball. Per això no pot estar gaires hores tancat a casa.
  • Tendeix a l’obesitat per això és necessari controlar-li la dieta i fer-li fer exercici.
  • Té un pèl que necessita ser respallat diariament perquè mudi correctament i se l’ha de banyar cada mes i mig.
  • Agafa infeccions d’oïda molt fàcilment. Cal netejar-li les orelles sovint.
  • És freqüent que tingui problemes de Tiroides. És important fer-li una prova per comprovar si el té correctament.

QUÈ HEM D’EVITAR:
  • L’ensinistrament rígid i agressiu. Se l’ha d’entrenar de forma pacífica i sense càstigs, doncs és un animal molt sensible.
  • Deixar-lo sol i no treure’l a passejar mínim dues vegades al dia.

IDEAL PER:
  • Families: doncs no li agrada estar sol i així és més fàcil que sempre hi hagi algú amb ell.
  • Persones que el s agradi sortir a córrer o a patinar amb el gos.
  • Famílies amb nens.
  • No recomenat per gent gran o poc activa.

5 comentaris:

  1. Quina gràcia el post! Ja li he passat a la meva amiga ;) Tens molta raó amb el que dius: La seva Golden Retriever és molt afable i carinyosa, tot i que a vegades es veu que té rampells, jeje. Està feta una boleta i és moníssima! :)

    Ens veiem aviat guapa!

    ResponElimina
  2. HOLA.
    MOLT BO EL BLOG , AMÈ I INTERESSANT. M'HA AGRADAT.
    L'AFAGEIXO A LA LLISTA.
    APALINS, SALUT I GOSSOS.

    ResponElimina
  3. Marta: moltes gràcies pel teu comentari. Espero que a la teva amiga li serveixi el post sobre el Golden. El vaig escriure pensant en ella. Una abraçada

    David: t'agraeixo les teves paraules i que t'agradi el meu bloc. L'intento fer desde la màxima humilitat per amor als gossos i la intenció d'ajudar-los. Salut i gossos!

    ResponElimina
  4. jo tambe tinc un golden i li vaig ensenyant ordres i les aprent mol facilment ja en sap unes 10 d'ordres. Es molt carinyos i li encanta jugar i li agraden molt les pilotes que fan soroll. Quan veu una altra persona o un gos no es posa a buixir l'ignora totalment i es porta molt bé amb les persones. L'unic problema que tenen es que deixen molt pel.
    M'ancanten!!!

    ResponElimina