29 de jul. 2011

TIMBUKTÚ

Timbuktú és on van els humans quan moren dins el món de ficció de Paul Auster. Aquesta novel•la ens presenta un gos, Mr. Bones, que perd el seu amo Willy i ha de buscar-se la vida tot sol. És un gos especial que s’acosta més als sentiments i pensaments humans que els canins, de fet, entén perfectament el llenguatge de les persones. En molts moments de la novel•la sembla que l’amo i el gos s’intercanviïn els papers.

Mr. Bones ens fa reflexions interessants al llarg de la història mentre busca un nou lloc on viure i acaba trobant una nova família que li aporta una vida molt diferent a la que li donava Willy. Amb ell sempre viatjava per tot arreu, sense un destí fix. Amb la nova família s’adona que també pot ser feliç vivint en una casa i tenint una rutina.
Donada la inseguretat amb què es troba quan camina perdut, el gos troba el seu camí sempre amb el record de les paraules i consells de Willy com a guia.
Escrit a base de reflexions i pensaments dels personatges, a penes hi ha acció i diàlegs. Això aporta una gran riquesa a la novel•la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada