9 de des. 2011

UN NOU CÉSAR MILLÁN A CUATRO



El conegut Encantador de perros, César Millán, no és gaire popular entre els professionals de la psicologia canina pels seus mètodes clàssics i a vegades massa durs per rehabilitar els gossos. Tot i que algunes de les teories que té són bones i vàlides no sempre són adequades les formes. Potser per aquesta impopularitat que s’ha guanyat entre alguns sectors, la cadena Cuatro ha volgut netejar la seva imatge i apropar-lo al públic amb el nou programa El líder de la manada (divendres a les 21’30). Aquest programa no és importat d’EEUU sinó de producció pròpia. César s’ha desplaçat a Espanya amb el seu inseparable Pit bull Junior per gravar el programa. Per fi sentim la seva veu original sense doblatge.
El líder de la manada és completament diferent de l’Encantador de perros, tan en el to com en la forma. Segueix una estructura de reality en el sentit que a cada programa hi ha un gos abandonat que busca família i hi ha tres candidats a adoptar. César haurà d’entrevistar a cada candidat i fer-los passar proves per averiguar quin és el més adient pel gos. Veiem un César força més ligth, amb una metodologia diferent de la que aplica a El encantador de perros. Tot i mantenir certs gests que són marques de la casa ha deixat de banda la part dominant i de sotmetre els gossos per apropar-se a l’ensinistrament en positiu i, fins i tot, canviar alguna opinió de les que tenia abans. És sorprenent el canvi. Per això reiterem que sembla un rentat d’imatge.
La segona part del programa ens mostra algun famós amb el seu gos i com el César el rehabilita i li dona instruccions. Al primer programa apareixia la Tita Cervera que ajudava el César amb uns Llebrers de Galgos 112. Molt emotiu com finalment l’encantador mexicà decideix adoptar a Chocolate, un Llebrer molt traumatitzat i terriblement desconfiat que miraculosament s’acosta al César i es deixa acariciar.
Creiem que aquest nou format té potencial. 

2 comentaris:

  1. Va estar molt bé el programa!! bé, a mi m'encanta el cesar; potser alguns mètodes no son els més apropiats però crec que ha fet més bé que mal amb aquesta societat.

    Hi havia molta incultura sobre el món dels gossets i crec que gràcies amb ell, la gent ha après moltes coses; ara es para més a cuidar els seus gossets, pensen el perquè dels seu comportametn i sobretot el que fem malament.

    Apart també penso que gràcies amb ell, ha obert les portes a què moltíssima gent portessim els gossets a professionals a què ens ajudin a educar-lo. (cosa que abans poca gent sabia que existien)

    Bé, és la meva opinió!!! sempre busco la part positiva de les coses.

    un petonàsssssssssssssss

    ResponElimina
  2. Hola Eva!
    estic d'acord amb tu en què gràcies al programa del César la gent coneix la figura del psicòleg caní i l'ensinistrador. Fins ara tot ho portava el veterinari i no està prou format per aquests temes. Ja prou feina tenen ells!
    Però el César, tot i tenir coses bones, ha enviat missatges equivocats al públic sobre com educar un gos. Els seus mètodes poden perjudicar molt els animals. De fet ha rebut moltes denuncies d'ensinistradors, veterinaris i psicòlegs.
    Peruqè creus que a aquest nou programa ha canviat tan la seva metodologia? perquè ha rebut molts tocs d'atenció. Els gossos s'han d'educar amb positiu, portant-los a repetir conductes positives i anar anulant les negatives simplement per no rebre cap estímul en fer-les. Res de forçar, obligar, sotmetre....

    ResponElimina