11 de nov. 2007

NO L'ABANDONIS, ELL MAI HO FARIA

Cada dia hi ha més gossos abandonats que o bé acaben atropellats a les carreteres o empresonats a les gosseres. Personalment em dol profundament la insensibilitat dels qui són capaços de cometre un acte com aquest. A vegades es compren cadells per caprici, com si fossin ninos de peluix que caminen. I quan es fan grans i se’ls ha d’educar, cuidar i són una limitació alhora de marxar de vacances ja no són tan divertits i llavors se’ls abandona a la seva sort. És intolerable. Com tot a la vida, tenir un gos és un acte de responsabilitat enorme. Abans de comprar-lo és important valorar si realment podrem assumir les necessitats de l’animal i si estarem disposats a qualsevol sacrifici. Sempre he pensat que l’arrel del problema és l’educació. S’ha d’ensenyar els nens des de petits que els animals són éssers vius, que pateixen i senten, i que si se’ls respecta i s’els estima ens ho donen tot. Són els amics més incondicionals que podem tenir. Només cal haver tingut un gos alguna vegada a la vida per entendre el què dic. Sisplau, si teniu un gos que no podeu cuidar com es mereix doneu-lo a algú que ho pugui fer però no l’abandoneu, ell mai ens ho faria.

3 comentaris:

  1. Hola. Jo tenia un gos, que ja és mort, es deia Buggy, i tot aquests consells del bloc i els llibres m'haguéssin servit d' ajuda. Perquè quan algú arribava a casa meva el gós es tornava boig, i jo no sabia pas que el que cal fer és deixar que li passi l' eufòria i després saludar-lo.
    Crec que aquest bloc és interessant.

    ResponElimina
  2. Si no sempre teniu l'opció de les Protectores d'Animals que, per un mòdic preu o, fins i tot grwatuïtament, pots donar una segona oportunitat a un gos.

    No tots els gossos de les Protectores són gossos vells, lletjos o inservibles: tenim des de cadells fins a "avis", de sans exemplars a gossos amb leishmania (que no és cap impediment per adoptar-lo), gossos de raça o petaners,... mireu si teniu una Protectora a prop de casa o consulteu informació a la prestigiosa Protactora d'Animals de Mataró que porta l'SPAM: http://www.protectoramataro.org/

    ResponElimina
  3. Per suposat, el meu bloc està plè de recomanacions d'adoptar gossos de gosseres i protectores. Fins i tot tinc enllaços de la majoria de protectores de Catalunya.

    ResponElimina