10 de febr. 2009

EL KONG: UNA JOGUINA PEDAGÒGICA


El vostre gos pateix ansietat i es dedica a mossegar els mobles de casa? Doncs heu de provar el Kong, una joguina de cautxú molt recomanada pels etòlegs i veterinaris per reduir l’ansietat i mantenir-lo entretingut durant hores rossegant el menjar que hi ha dins. Expliquem-nos millor. Com veieu a la foto, el kong és una joguina de forma piramidal amb un forat a cada extrem i buit per dins. Es tracta d’omplir-lo de menjar per a què el gos l’hagi de treure. El truc per mantenir motivat l’animal durant hores i que no es afarti és posar a la punta de la piràmide algun aliment que li encanti (com podria ser formatge, pernil etc) i després anar omplint el kong fins la base de pinso, galetes, pasta dental etc. El gos voldrà menjar-se el què més el motivi, que serà el que haureu posat al pic però que mai podrà treure. Això el mantindrà ocupat. El kong és molt positiu per diversos motius:
1. calma i tranquil·litza i per tant redueix l’ansietat quan estan sols.
2. Evita l’avorriment.
3. els ensenya a buscar recursos per aconseguir el menjar per ells mateixos
4. pel material tant dur i resistent poden mossegar-lo encara que no hi hagi menjar a dins.
5. L’amo pot llençar-lo com si fos una pilota. Els gossos s’ho passen d’allò més bé per l’efecte rebot.
6. Si compreu els pots de pasta de dents Kong i la poseu a dins barrejada amb el menjar els neteja les dents d’una forma còmoda. Hi ha diferents sabors de pasta com crema de cacahuet o menta i els encanta.



L’ideal es donar-los-el des que són cadells, que és quan comencen a mossegar-ho tot perquè d’aquesta manera s'erradiquen de base els mals hàbits. Això sí, cal dir que si li doneu el kong a diari haureu de reduir la seva dieta. Heu de procurar repartir la dosi diària de menjar que li doneu entre el kong i el plat.
Hi ha diferents mides de kongs, en funció de la mida del gos; petit-S, mitjà-M i gran-L. El millor és triar sempre una mida superior a la mida del gos perquè sinó de seguida s’acaba el menjar i no resulta prou efectiu. També hi és en diferents colors que van en funció de la duresa del material. Així doncs, el blau és el de cadells, el vermell el normal i el negre el més dur. Els preus no són excessius. El més petit costa uns 9 euros.
Podeu ampliar informació i veure els productes que ofereix la marca Kong visitant la seva adreça: http://www.kongcompany.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada