15 de nov. 2009

UN VINCLE INDESTRUCTIBLE


Si us parlessin de la història d’un gos que cada dia anava a recollir el seu amo a l’estació de tren i que, en morir aquest, el gos va seguir anant-hi durant 10 anys; pensaríeu que us prenen el pèl o que us parlen d’una pel·lícula, oi?
Doncs aquesta història és ben real i tan sorprenent que ha donat la volta al món, de fet ha arribat als cinemes en dues ocasions.
En Hachiko era un gos de raça Akita (d’origen japonès) nascut el 1923 a la ciutat d’Odate, Japó. Un professor de la universitat de Tokio el va trobar quan era un cadell a l’estació que freqüentava cada dia. Commogut per la tendresa del gosset se’l va quedar i, podríem dir, que es van enamorar l’un de l’altre. Quan l’animal va créixer es va acostumar a acompanyar cada dia el seu amo a l’estació i tornar-lo a buscar quan tornava de treballar.

 El que realment arriba al cor és la fidelitat que va demostrar el Hachiko en morir el professor. No va deixar d’anar a l’estació a esperar-lo en els 10 anys següents, sempre a la mateixa hora, fins que va morir d’una malaltia. Tota la ciutat es va commoure i van erigir una estàtua al lloc on el gos s’esperava en el seu honor i record. Els gossos tenen un fort instint de mantenir unida la seva manada, siguin persones o altres gossos i qualsevol gos demostra aquest instint en situacions quotidianes. Ara bé, arribar fins l’extrem a què va arribar en Hachiko pocs ho farien, i això és l’inexplicable i meravellós d’aquesta història. Dos éssers, un humà i un gos, que creen un vincle més fort que la mort.
Recentment s'ha portat al cinema en una pel·lícula anomenada Siempre a tu lado Hachiko, protagonitzada per Richard Gere, que fa una adaptació força encertada de la història real. El film equilibra perfectament les dosis d'humor, tendresa i drama, aconseguint en l'espectador una satisfacció agradable en apagar-se les llums del cinema.


FITXA
Director: Lasse Halström
País: USA
Any: 2009
Intèprets: Richard Gere, Joan Allen.
Producció: Pheonix entertaiment
Guió: Stehpen P. Lindsey
Duració: 93 min.
Puntuació Personal: ****

2 comentaris:

  1. Hola,
    He visitat el bloc avui per primer cop i he vist que has estudiat psicologia canina i ara fas auxiliar, A mi m'agraden molt els animals i tambe voldria estudiar alguna cosa relacionada. No voldira fer veterinaria peruqe es una carrera universitaria i no vull estudiar tans anys. M'agradaria que em diguessis on puc estudiar les dues coses i quan dura cada estudi.
    Moltes gràcies
    Alba

    ResponElimina
  2. Hola Alba,
    mira, jo vaig estudiar psicologia canina a l'escola IDEA. És una escola que diversos centres repartits per Espanya. A Barcelona en tens una. Si mires la web allà trobaràs tota la informació que necessites. S'hi cursen altres estudis, tots relacionats amb el món animal com: ensinistrament caní, psicologia equina, perruqueria canina etc. Són cursos curts, d'uns sis mesos. Això, sí, són força cars, a qualsevol escola. Es poden fer presencials o a distància.
    El curs d'auxiliar de veterinària, tot i que també el fan a IDEA, l'esic fent, a distància, a l'Institut americà.
    les webs són:
    www.idea.lu
    www.insitituoamericano.es

    Molta sort en els estudis que desitjis fer. Jo n'estic super contenta. Ja he estat molts anys fent una carrera i per això vaig optar per aquests cursos. M'agradaria que quan ja estiguis estudiant m'expliquis què tal va.

    ànim!

    Leticia

    ResponElimina