14 d’oct. 2010

CICLE-DOG


Tots els professionals del sector dels animals de companyia sempre recomanem als amos de gossos que l’exercici és una necessitat vital per l'animal. A vegades alguns gossos molt actius i enèrgics no en tenen prou amb les passejades quotidianes i necessiten quelcom que els faci cremar més energia. Per això una bona opció és la de practicar el Cicle-Dog. Es tracta d’una pràctica cada dia més extensa en què amo i gos van en bicicleta.


El sistema més auster i comú és lligar la corretja del gos a la bicicleta o bé portar-la agafada amb la mà, però aquest sistema pot ser perillós si la corretja s’enganxa a les rodes o simplement el gos creua per davant de la bici, perquè pot causar un accident. Per això s’han inventat el Walky dog, un mecanisme en què el gos va enganxat a una barra estàtica i rígida que es connecta a la bicicleta. És molt segur per l’animal i l’amo doncs evita que el gos pugui creuar per davant.
El Walky dog costa uns 40 euros i és fàcil d’instal•lar

La casa noruega Speedog sporting també posa a la venda el mateix mecanisme de subjecció per bicis. La forma del braç extensiu és diferent al Walky dog però la funcionalitat és exactament igual. Els preus són similars i oscil•len entre els 34 i 54 euros. La web és molt interessant pels afeccionats a fer esport amb gossos doncs està especialitzada en accessoris d’esports canins.
La botiga online la trobareu a: http://www.speedogs.com/springerparabici.html



Si per contra teniu ganes d’anar en bici per la muntanya i poder portar el gos sense que hagi d’estar fent exercici més temps del necessari hi ha l’opció de comprar un remolc. El gos anirà còmode i prou segur com perquè no pugui baixar i escapar.
El podeu adquirir per preus entre 109 i 169 euros, en funció de la mida del gos i la qualitat del material.
La botiga online la trobareu a : http://www.remolquesdebici.es/index.php?page=shop.browse&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=1




Encara més sofisticada és la bicicleta per gossos en què el ciclista va assegut en una cadira amb rodes i el gos va enganxat a un costat amb uns braços que li agafen el coll per a què l’animal camini recte i no pugui desviar-se. Aquesta bicicleta es ven a Gran Bretanya i encara no ha arribat aquí.





2 comentaris:

  1. Hola! un pregunta, algú ha provat aixo del walky dog? dona resultat? i si el gos estira cap al costat o algo? jo tinc una husky que la treia amb bici amb la cadena a la mà, pero de vegades era un caos, perque cada cosa que veia ho m'estirava cap tros o es creuava pel mig, aqui vec que pel mig no es pot creuar, pero si que pot estirar cap al costat no? mercii.
    Lo de la bicicleta per a gossos crec k sta super be perque queda subjectat pels dos costats, aveure si arriva aviat cap aqui i no es gaire cara, cosa poc provable. ;). salutacións, i merci pels articles. n'hi ha de molt interessants.

    ResponElimina
  2. Hola Biaix,
    doncs la veritat és que no he tingut ocasió de provar el Walky dog. A veure, certament aquest sistema és més segur que portar el gos agafat amb la corretja però tampoc ho és al 100%. El millor és ensinistrar el gos per a què pugui anar amb el Walky dog sense estirar cap al costat i tirar-te de la bici. La bici per gossos és molt millor però encara no està comercialitzada aquí ni he trobat cap web on es pugui comprar online. Quan així sigui informaré al bloc.
    gràcies a tu per escriure.
    Leticia

    ResponElimina