9 d’oct. 2010

HUSKY SIBERIÀ

Qui no recordarà al famós Colmillo Blanco, el magnífic Husky que ens va enamorar al cinema dels anys 90? Es tracta d’una raça elegant, que crida l’atenció per la seva similitud amb el llop. I és que el Husky Siberià es caracteritza per tenir un caràcter meitat salvatge/ meitat domesticable i amant del seu amo. Només demana exercici i sentir-se útil. És un gos amb un sentit molt fort del treball com ho és el Pastor alemany.

RAÇA: Husky Siberià

CLASSIFICACIÓ: Grup V: gossos de tipus Spitz i primitius.

ORÍGENS: Sibèria. Tot i que els seus orígens són a Rússia va ser exportat al Nord d’EEUU I Alaska al 1909 a través d’un comerciant de pells que volia que el seu gos corrés a una
cursa de trineus. Més tard les tribus Chuchi es van dedicar durant anys a la cria i ensinistrament de Huskies a Alaska per estirar dels trineus, el seu mitjà de transport. Als anys 20 va haver un Husky, anomenat Balto, que es va fer famós per ser capaç d’aguantar els 30 graus sota zero d’aquell hivern. Hi havia una epidèmia de diftèria que estava matant la gent i el Balto i els altres gossos van travessar l’estret de Bering, congelat, durant 5 dies i van portar el suero necessari.


TRETS FÍSICS: Fàcil de confondre amb el seu cosí l'Alaskan Malamute. El Husky és més petit i arrossega càrregues més lleugeres. Ulls de color blau o un ull de cada color. TALLA: mitjà /gran. ALÇADA: mascle entre 54 i 56 cm; Femella de 51 a 56 cm. PES: mascle de 20 a 28 kg; Femella entre 16-23 kg. COLOR: Bicolor: blanc i gris; Blanc i marró; Blanc i gris fosc; Blanc. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.

CARÀCTER: Molt resistent i fort, ràpid, enèrgic, protector del seu amo, sociable. Alhora és molt independent I no massa afectuós. És un gos de treball I serà feliç estirant trineus. Però si això no és possible cal donar-li una bona dosi d’exercici diari amb estimulacions com amagar una joguina i fer-li buscar. Com a descendent directe del llop és jeràrquic i amb tendència dominant. Cal cuidar l’educació. No té caràcter de guardià. Li agraden els nens però no hi jugarà massa.

PUNTS DÈBILS:
  • Salut de ferro. No té punts dèbils en quant a salut.
  • No suporta estar lligat o tancat en un pis.
  • No suporta gens bé els climes càlids.

NECESSITATS ESPECIALS:
  • Córrer amb trineu és un plaer pel Husky. Si no és possible donar-li aquesta activitat convé apuntar-lo a Agility o bé practicar el Cicle-dog que consisteix a anar en bici amb el gos lligat a la bici.
  • La llibertat és necessària per ell. Lligat seria un desgraciat. Té tendència a escapar-se si no troba prou motivació allà on viu.
  • Cal raspallar el seu pèl a diari; Li cau molta quantitat.


IDEAL PER:
  • Viure en zones de muntanya, amb baixes temperatures I molt aire lliure per córrer. No s’adapta bé a viure en un pis.
  • Amb persones que els agradi fer esport I excursions a la muntanya I, sobretot, a la neu.
  • Viure sol entre humans. No accepta bé altres animals amb ell (instint de caça accentuat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada