18 de gen. 2011

ELS PROBLEMES DIGESTIUS

Els gossos pateixen problemes digestius en la mateixa mesura que les persones si no se'ls cuida prou la dieta. Quan tenen restrenyiment, diarrea o vòmits massa sovint caldrà revisar quin tipus d'alimentació els donem per evitar problemes greus en un futur. Si el gos està estrenyit retirar de la dieta ossos i arros i augmentar les fibres com salvado, pastanaga i llegums.
Si un gos vomita massa pot ser degut a què menja massa i molt de pressa sense mastegar correctament els aliments. En aquests casos convé donar l'alimentació racionada en tres vegades, enlloc d'una. També pot passar que el vomit sigui de sucs gàstrics i això voldrà dir que el gos s'ha quedat amb gana probablement per menjar un cop al dia. Si és així millor repartir les dosis almenys en dues vegades. Si els vòmits continuen convé anar al veterinari.
Una dieta correcta ha de contenir en la seva justa mesura hidrats de carboni, proteïna i verdura o llegums. Si li donem massa greixos, sucres i proteïna pot provocar diarrea. De fet, fins i tot un excés d'enciam i llegums la provoca. Com que és difícil saber les dosis de cada aliment que se li han de donar, el millor és un bon pinso, que ja està fet per ser equilibrat. Un bon caldo d'arròs i pastanaga és el millor remei per la diarrea.
No és important que un gos pateixi ocasionalment diarrees, estrenyiment o vòmits, però hem d'estar atents a si es converteix en una rutina. Llavors convé fer una revisió veterinària per descartar malalties greus com el càncer, que provoquen aquests mateixos símptomes, o bé la malaltia inflamatòria intestinal, trastorns de pàncrees etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada