17 de set. 2011

ENVERINAMENTS A LLEIDA

Les Protectora d’animals de Lleida(Amics dels animals del Segrià i Protectora Lydia Argilés) han denunciat recentment una successió d’enverinaments que pateixen els gossos de la ciutat des de fa uns anys. En els últims dies hi ha hagut deu gossos enverinats; Dos han mort i la resta han sobreviscut després de patir gastroenteritis agudes. “"Tenim por que això acabi com fa dos anys, quan van morir uns 20 gossos", va dir una de les afectades. Sembla ser que els autors llencen pastilles raticides a diferents parcs i descampats que són freqüentats per gossos però també per nens. Fins i tot s’ha arribat a llençar verí dins les propietats privades on hi ha animals que mai surten.

Qui hi ha darrere tanta crueltat? Algú que odia profundament els animals, sense dubte. No hi ha justificant per quelcom així. Cert que hi ha propietaris que no recullen els excrements  i que això és una molèstia per la ciutadania. Però en tot cas els gossos no són culpables de la falta de civisme dels seus amos; no mereixen morir. És més, l’assassí mata indiscriminadament els gossos de persones brutes com els de persones cíviques. La web de la protectora Lydia Argilés exposa la denuncia i fa una crida al veïnat d’informar de qualsevol detall que conegui sobre el cas.
Els matins de tv3 ha fet ressò de la denuncia el dia 15 de setembre. Esperem que això ajudi als mossos a enxampar els responsables o bé que els dissuadeixi de seugir matant. No es poden permetre tals maltractaments i tanta crueltat. Els gossos embruten sí, però més embrutem les persones amb les deixalles que llencem per tot arreu. Potser que fem una mica d’autocrítica.

1 comentari:

  1. Completament d'acord amb tu. Arribar a aquests extrems es només odi cap els pobres gossos que no han fet res. Si els amos els deixen embrutar no es culpa d'ells.

    ResponElimina