4 d’oct. 2011

TOLERÀNCIA ZERO


En aquest món hi ha molta diversitat d’opinions i formes de viure i el més lògic és que hi hagi un respecte i una tolerància en aquestes diferències. Ara bé, sempre hi ha qui pensa que els seus pensaments són absoluts i que són els altres qui s’equivoquen. 
Fa uns dies em vaig topar virtualment (pel Facebook) amb un debat obert arrel d’unes imatges aparegudes a la sèrie La Riera en què una noia s’escandalitzava perquè havia vist un conill trossejat. Res estrany tractant-se d’una sèrie que passa a un restaurant. La noia es definia com a animalista i vegetariana convençuda i reclamava que feria sensibilitats veure la carn del conill allà exposada al taulell. Era del tot respectable la postura tot i que massa exagerada, pel meu gust i el de la majoria que van intervenir al debat/discussió. La conversa, però, va anar creuant els límits del respecte (per part de la vegetariana) i va entrar l’intent  d'adoctrinar-nos a tots sobre el greu que és menjar carn. Personalment valoro els vegetarians, sobretot els que ho són per convicció, bàsicament perquè defensem la mateixa causa: la NO tortura dels animals. Aquesta noia en canvi ens va acusar a tots els “carnívors” d’assassins, de males persones i d’involucionats. No he vist mai una ment tancada tan extrema com aquesta. Fins i tot m va acusar a mi d’enganyar-la sobre la meva passió pels animals quan va mirar el meu Facebook i no hi va veure cap foto d’animal.
Les ments tancades són molt perjudicials per la resta de persones.  No saben veure més
enllà del món que coneixen i són incapaces d’entrar en raó quan intentes explicar-te. Sóc una defensora dels animals des de tota la meva vida i no accepto que se’m titlli de fer-los mal o de no estimar-los prou. Considero que els humans necessitem la carn en la nostra alimentació i és obvi que per menjar-ne cal matar alguns animals, cert. Però mentre es faci d’una forma indolora i se’ls doni la qualitat de vida que mereixen des que neixen fins que els arriba el moment ho veig inevitable. Sóc conscient que les granges no sempre tracten els animals com haurien i a aquesta lluita m’hi afegeixo totalment.
Està clar, doncs, que encara que una persona elegeixi el camí del vegetarianisme no pot assenyalar i jutjar els que no l’elegeixen perquè potser no pensa que hi ha diverses maneres de defensar la mateixa causa. Per sort la majoria de vegetarians no cometen aquest error de tolerància. 


NO al maltractament.
NO a la tortura.
NO  a la mort gratuïta o per diversió. 
NO  a la intolerància.

1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb tu. La gent porta les seves opinions fins a l'extrem en que no hi ha res que els faci canviar de parer i a la vegada no respecten als altres. S'ha de respectar l'opinió de tothom la comparteixis o no.

    ResponElimina