10 d’oct. 2011

UN AMIC COM HENRY

Un amigo como Henry és un relat biogràfic amb una forta càrrega sentimental en què una mare relata la seva experiència amb el seu fill autista i com l’arribada d’un gos va representar un punt d’inflexió en les vides d’aquesta família.
Dale és un nen autista que, com és freqüent en aquesta malaltia, té serioses dificultats per comunicar-se amb el món i per entendre el llenguatge.  Els seus pares s’esforcen dia a dia per millorar la qualitat de vida del seu fill però els avanços són massa lents i qualsevol situació quotidiana és una odissea  per ells, com pot ser el simple fet de vestir-lo.
Henry, un Golden Retriever, arriba a la família i aconsegueix traspassar les barreres comunicatives que el nen té i treure d’ell tot allò que cap especialista és capaç de treure. “El gos no li feia por perquè no el bombardejava amb paraules com els humans, tenia moltes menys expressions facials i menys confoses que les de les persones. A més, li assegurava carinyo incondicional.” Diu Nuala Gardner, mare de Dale i autora del llibre.
Actualment Dale té 22 anys i és educador en una escola de nens autistes. És totalment autònom. Henry va morir però un Henry II ocupa ara el seu lloc.
Un llibre emotiu, real, molt esperançador per qualsevol família que es trobi en una situació similar, i molt interessant per demostrar que les TEACC (Teràpies d’assistència amb animals) funcionen alhora d'ajudar persones disminuïdes, ancians, presos etc.
Allà on no arribem les persones arriben els gossos. Encara hi ha qui ho dubta?

* Un amigo como Henry. Nuala Gardner. KNS ediciones. 316 pags. 18 €.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada