5 d’oct. 2014

EL METRO DE BARCELONA JA ÉS ANIMAL FRIENDLY

Foto de ARG noticias

Els animalistes sempre ens hem queixat dels murs que hi ha en aquest país en qüestions d’animals de companyia. Així com en d’altres països d’Europa no hi ha pràcticament limitacions en portar els gossos en metro, tren, hotels o restaurants (doncs porten l’etiqueta d’Animal Friendly), a Espanya tot són complicacions si es vol viatjar amb mascotes. Per això a Barcelona estem d’enhorabona per la nova norma aprovada per la Generalitat que ha entrat en vigor el passat 1 d’octubre que permet a gossos i gats viatjar en metro.
Tot i que RENFE I FGC ja permetien l’entrada de gossos amb morrió i corretja, el metro fins ara només era accessible als gossos pigall, els d’assistència, els qui acompanyen els empleats de vigilància i els particulars amb transportí. A dia d’avui qualsevol gos, sense límit de talla ni raça, pot accedir-hi amb algunes restriccions, és clar. És una gran notícia.
Entre setembre i juny, els dies laborables, els gossos poden entrar al metro fora de les hores punta, quan està més ple. Els caps de setmana hi ha llibertat horària. Això sí, per evitar problemes només es permet un gos per persona i el gos ha de portar morrió i corretja.
Són normes raonables i lògiques encara que algunes persones creiem que seria millor habilitar un vagó només per persones amb gossos, així ens estalviaríem conflictes amb les persones que no volen tenir gossos a prop i no caldria limitar horaris. Segur que aviat sorgiran veus en contra d’aquesta nova normativa.
El conseller de Presidència i territori, Jordi Martí, ha explicat que ens hem reflectit en ciutats europees punteres en animals de companyia com Amsterdam o Ginebra. Amb aquesta mesura demostrem que Barcelona és Animal friendly, que és amiga dels animals.
A veure doncs si anem estenent el concepte animal friendly a més camps. Segur que molts ens n’alegraríem.

Si vols ampliar informació respecte la normativa pots clicar aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada