15 d’oct. 2014

ELS GATS TAMBÉ ES PODEN ENSINISTRAR

Quan parlem d'ensinistrament, solem referir-nos als gossos, però la veritat és que els gats (i molts altres animals) també poden ser ensinistrats. Els mètodes d'ensinistrament són els mateixos entre gossos i gats, la diferència radica en la predisposició de cada espècie. El gos, per naturalesa, viu per satisfer al seu amo. Encara que se'l motivi amb menjar o joc al principi el seu màxim interès és l'amo. Tanmateix el gat, per la seva naturalesa independent, no té tants desitjos de satisfer l'amo i per tant serà una mica més lent ensinistrar-lo. Però amb premis és del tot possible.

Alguns consells:
  • Són més efectius sempre els premis que els càstigs.
  • La fórmula d'ensinistrament és com en els gossos: donar una ordre amb una paraula curta i concisa + premiar amb menjar quan la compleixi correctament i repetir-ho diverses vegades.
  • No t'excedeixis en les ordres o exigències al teu gat. Si ets massa sever amb certs comportaments la relació amb l'animal pot deteriorar-se fàcilment.
  • Usa menjar que li agradi especialment (pernil dolç per exemple) per a l'ensinistrament perquè el motivi suficient. Amb el seu pinso diari probablement no ens obeeixi.
  • Busca el moment oportú per ensenyar-lo. Si és possible abans dels àpets doncs si ho fem després estarà ple i no li vindran de gust els premis.
  • Ensinistra'l en un lloc tranquil i sense interferències per evitar distraccions. Apaga la televisió, ràdio i evita al màxim els sorolls.
  • Les sessions han de ser breus per no cansar al gat i que no li influeixi negativament per a properes sessions. 15 minuts és un temps òptim.
  • L'ensinistrament ha de ser diari, en cas contrari no servirà de gairebé res l'après.

És important tenir en compte que els gats aprenen sense problemes ordres de comportament que li siguin naturals com a animal: asseure's, donar la pota, venir….però rarament serviran per fer piruetes. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada