11 de febr. 2010

EL PASSAPORT PER VIATJAR PER LA UE


Des del dia 1 d’octubre del 2004 és obligatòria l’obtenció del passaport per animals de companyia tals com el gos, gat i hurón per moure’s pels països de la UE. Tot i que ja fa uns quants anys d’aquesta nova llei estic segura que molts no ho sabíeu i que esteu tant sorpresos com jo (gratament).

Per adquirir el passaport cal anar a una clínica veterinària i demanar-lo. Haurem de complir, per això, els següents requisits:
  • Que el nostre gos porti microxip.
  • Que les dades del microxip coincideixin amb les del propietari. Per tant si el gos ha canviat d’amo primer s’haurà de canviar la titularitat del nom del nou propietari. I si el titular seguéis sent el mateix però ha canviat de domicili s’haurà de posar el nou domicili.
  • El gos ha d’estar vacunat contra la ràbia, doncs tot i que a Espanya és una malaltia extingida a molts països europeus no.
  • Els animals menors de tres mesos no poden obtidnre el passaport, per tant per viatjar amb ells és necessària l’autorització de l’Estat de destí.
Aquests són els requisits generals per tota la UE per poder tenir el passaport en regla, ara bé, hi ha països que afegeixen els seus propis:

  • Per viatjar a Finlàndia exigeixen un tractament contra la malaltia Echinococcus durant 30 dies previs al viatge.
  • El Regne Unit, Malta I Suècia exigeixen a més a més una mostra de sang per valorar si l’animal té anticossos antiràbics. Pel Regne unit l’anàlisi de sang s’ha de fer 30 dies després de la vacunació i sis mesos abans del viatge, en canvi per Suècia la prova s’ha de fer 120 dies després de la vacunació. Així de seriós ja veieu.
Algunes comunitats autònomes pretenen anar substituint la cartilla veterinària pel passaport. És una mesura còmoda per evitar tenir tants documents.
El passaport permetrà més control sobre els animals de companyia que entren i surten de cada país doncs obliga a posar el microxip.

2 comentaris:

  1. Algú em podria dir si la tramitació del passaport europeu caní és instantània?
    Gràcies!

    ResponElimina
  2. Hola anònim,
    sento dir-te que no puc ajudar-te en aquesta qüestió. No sóc especialista en el tema de documentació, el què sé és el què he escrit. Però per lògica segur que es fa al moment. De tota manera si li preguntes al teu veterinari t'ho respondrà sense problema, al cap i a la fi és ell qui fa el passaport.

    salut

    Leticia

    ResponElimina