2 de nov. 2010

YORKSHIRE TERRIER

D'igual manera com passa amb races com el Caniche, el Yorkshire s'associa directament amb un gos histèric i insuportable que sempre acompanya la gent gran. Res més lluny de la realitat. És una raça prou versàtil i adaptable com per ser ideal per un ancià i també per una persona jove i dinàmica. De fet, el seu caràcter s'adequa més al d'una persona activa que el porti sovint d'excursió i li doni exercici i motivació.

 
RAÇA: Yorkshire Terrier

 
CLASSIFICACIÓ: Grup III: Terriers.

 
ORÍGENS: Escòcia. És una raça centenària. Va aparèixer el segle XIX . Llavors era un terrier més allargat que va ser creuat amb diferents races, entre elles el Bichón Maltés, fins aconseguir el Yorkshire d'avui en dia. Abans de convertir-se en gos de saló el Yorkshire estava a les fàbriques de filar i les mines de carbó on l'usaven per caçar petits rosegadors. Caçava per augmentar els recursos de les famílies pobres. El primer estàndard oficial va sorgir el 1898. Llavors la raça es va propagar per Europa.

 
TRETS FÍSICS: TALLA: Petita. ALÇADA: 20 cm aprox. PES: 2 kg aprox. COLOR: bicolor: gris i marró clar. ESPERANÇA DE VIDA: 14 anys.

 
CARÀCTER: Com els Terriers en general és molt actiu i viu. Divertit, alegre, independent i intel·ligent. Té un caràcter fort i cal saber-lo dominar. És molt bordador i caçador. Lluny de ser un animal tranquil i passiu, necessita molta activitat física per gastar energia. També és carinyós i li agrada passar estones a la falta de l'amo. Molt ensinistrable. Li encanta investigar.

 PUNTS DÈBILS
  • Tenen parts complicats i solen necessitar cesària. Anar sempre al veterinari alhora de parir.

 
NECESSITATS ESPECIALS
  • El seu pèl requereix atencions especial perquè no s'enredi, Cal raspallar-lo a diari.
  • Banyar-lo un cop al mes.
  • Tot i ser un gos petit necessita molta activitat física, si no la frustració portarà problemes de conducta. Cal passejar-lo a diari i de tant en tant portar-lo a la muntanya.
IDEAL PER
  • Famílies amb nens. Li encanten els nens, però també és important ensenyar aquests a respectar-lo i no molestar-lo massa.
  • Qualsevol entorn, s'adapta sense problemes a un pis o a una casa amb jardí.
  • Tant per persones joves i actives com per gent gran. El Yorkshire és molt versàtil.

 

1 comentari: