16 de nov. 2010

BRACO ALEMANY


El Braco Alemany és sense dubte una de les millors races que existeixen. Gran gos de companyia, que rarament es torna agressiu i que a part d'una gran intel·ligència gaudeix d'un caràcter immillorable. Només demana que li donem exercici i una vida rica en aventures.

RAÇA: Alemanya.

CLASSIFICACIÓ: Grup VII: Gossos de mostra.

ORÍGENS: Tot i ser alemany es diu que els seus orígens reals són a la península Ibèrica on hi ha els seus congèneres com el Perdiguer de Burgos o el Braco Italià. Aquestes races s'usaven com a falconers. Després van passar a ser gossos de xarxa, i finalment en gossos de mostra. A l'edat mitja es van estendre per tot Europa i caçaven óssos i porcs senglars. Cap a 1850 es buscava una raça activa, tan veloç com el Setter i el Pointer. Van dedicar-se a millorar l'avantpassat del Braco alemany. Solmsbauenfels el va creuar amb Fox Hounds i amb Pointers i va néixer el Braco Alemany. Més tard, al 1930, encara es va creuar amb el Dobermann per alleugir la seva morfologia.


TRETS FÍSICS: Elegant, pèl brillant i curt. TALLA: Gran ALÇADA: mascle: 62 -66cm. Femella: 58-63cm. PES: 30 kg el mascle; 25 kg la femella. COLOR: unicolor: marró. Bicolor: blanc amb taques marrons. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.

CARÀCTER: Molt actiu, Intel·ligent, valent, molt carinyós amb l'amo i els desconeguts. Molt amant de la caça i si no se l'usa com a caçador necessita altres activitats. Té tendència a escapar-se per buscar motivacions si no les té. Pot ser bon gos de companyia pel seu caràcter noble i afable. Poca tendència agressiva i força sociable. Adaptable a les situacions. Fàcil d'ensinistrar. Poc bordador.

PUNTS DÈBILS:
  • No suporta estar tancat en un lloc tot el dia o lligat.
  • Té una salut de ferro i no té cap punt dèbil concret.



NECESSITATS ESPECIALS:
  • exercici, joc, estímuls. Si no se l'usa com a caçador cal portar-lo d'excursió sovint a la muntanya o portar-lo a fer Agility.

IDEAL PER:
  • Famílies amb nens. És un gos pacient i li encanta jugar amb nens.
  • Persones actives. Necessita que el treguin a la muntanya i a passejar diàriament.
  • Cases amb jardí. No està fet per un pis.

3 comentaris:

  1. Hola Leticia,
    Tinc un gos que es una barreja de Braco y golden retrieber, i realment és molt actiu, el treim 3 vegades al dia, però tinc la impressió que no és prou per ell perquè té molta molta energia, i m'agradaria que fes agility, perquè crec que seria una bona activitat per ell, Saps algun lloc a Barcelona on el pugui dur a fer-ho?, vivim a vallcarca a prop del parc güell (per on passegem habitualment)

    Atentament
    Jordi Torné

    ResponElimina
  2. Hola Jordi,
    em sembla molt bé que vulguis que el teu gos faci agility. És una experiència gratificant tant pel gos com per l'amo.
    Tot i així, una manera de cansar-lo més a les passejades és posar-li una motxila per gossos amb una ampolla d'aigua a cada banda. El pes el cansa i alhora el fa sentir-se útil. A l'apartat "accessoris i objectes" del bloc parlo de la motxila.
    Pel que fa als llocs per practicar Agility també he escrit un article que trobaràs a "coses a saber". Allà poso els links dels llocs on es pot practicar a tot Catalunya. El més proper que tnes està a Badalona.
    Que tinguis sort.

    Leticia

    ResponElimina
  3. Ah! m'havia oblidat que a Montjuic hi ha un club d'Agility. Mira la web: http://www.agilitybarcelona.com/home.php

    ResponElimina