21 de des. 2010

REFLEXIONS NADALENQUES

Les festes nadalenques solen ser propicies per regalar mascotes als nens que les han estat demanant al llarg de l'any. No és una idea descabellada sempre i quan no sigui una compra impulsiva, producte de l'entusiasme creat pels llampants aparadors que ens ofereixen cadells preciosos. La compra impulsiva, com faríem amb unes sabates, un bolso o un llibre, en ser irreflexiva acaba cansant i guardada en un calaix o llençada a les escombraries. El problema és que un gos o un gat no són sabates, és un ésser viu que mereix un respecte i un plantejament seriós abans de ser adquirit. Per això des de Va de gossos, volem apel·lar al sentit comú i a la responsabilitat de les persones de no deixar per aquestes festes la compra del cadell.  Si tot i així es fa, que sigui després d'uns mesos d'haver fet un llistat de pros i contres, d'haver parlat tota la família sobre les responsabilitats que requereix, d'haver-se informat de la raça més adequada, del lloc on adquirir-lo, dels diners que costarà mantenir-lo, no només comprar-lo. És important que un animal no sigui un regal sorpresa, doncs pel canvi que suposa en la vida d'una persona és vital que aquesta elegeixi aquest canvi. Si ve imposat probablement aviat veurà més inconvenients que avantatges.

Hem de comprendre i integrar dins nostre, que un animal és un ésser viu, amb necessitats vitals i afectives, que demana temps i atencions, que pot portar "problemes" i s'ha d'estar disposat a solucionar-los.
Si no es fan totes aquestes reflexions abans d'adquirir la mascota, sigui comprada o adoptada, uns mesos després de Nadal acabarà al mig d'una carretera, com tants cada any quan arriba l'estiu. Les gosseres s'ompliran de nou esperant nous amos que els adoptin. I així el cercle sempre es repeteix. Intentem trencar aquest cercle, sis plau.

           VA DE GOSSOS US DESITJA UN BON NADAL I BON ANY 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada