27 de març 2010

COM VIATJAR EN AVIÓ


Com que cada vegada més ens desplacem acompanyats dels nostres animals, i ara que s’acosten les vacances de Setmana Santa molts us estareu plantejant si portar-los o no, trobem interessant informar sobre les condicions a seguir per pujar els gossos als avions. Cal aclarir que cada companyia pot tenir variacions en les normatives així que tot i que les que posarem a continuació són generals és millor que parleu directament amb la vostra companyia. No fos cas que en arribar a l’aeroport tinguéssiu problemes!

Poden anar a cabina amb nosaltres:
  • Mascotes de menys de 6 kg ,inclòs el pes del transportí(cada companyia exigeix uns kilos determinats).
  • Hauran de viatjar a dins el transportí homologat, sense poder sortir en tot el recorregut , ni per anar a la nostra falda. Situarem el transportí sota els nostres peus. Les mides màximes són 45x35x25.
  • Sempre hem de comentar que portarem gos durant la reserva de bitllet doncs ens donaran un bitllet per ell. Si no ho féssim ens tocaria portar-lo a la bodega.
  • Presentarem abans d’embarcar la cartilla sanitària del gos on consti que porta les vacunes al dia, el microxip i si és necessari, segons el país d’arribada, el passaport *.
  • Només es permet viatjar amb un gos per persona.
  • Els gossos Pigall poden viatjar a la cabina sense complir amb les mesures que acabem de citar si el seu amo en depèn totalment.
Hauran de viatjar a la bodega:
  • Les mascotes de més de 6 kg, inclòs el pes del transportí. Hauran de ser facturats amb les maletes dins el seu transportí homologat i rígid.
  • El transporti ha de medir les mides adequades(45x35x25) i complir els requisits d’espai que dicta la companyia.
  • Hauran de portar morrió obligatòriament.

*A Suècia, a més a més de les normes citades exigeixen que als gossos se’ls hagi fet una valoració dels anticossos neutralitzants 6 mesos abans del viatge i 120 dies després de la vacunació.
*Els animals menors de 3 mesos, que encara no estan vacunats per edat, necessiten una autorització de l’Estat d’arribada.
*Al Regne Unit i Irlanda no es permeten viatges amb gossos, ni a la bodega ni a la cabina. Ni tan sols els gossos Pigall.






*veure entrada sobre el passaport caní i els països que el demanen: “El Passaport per viatjar per la UE”-Coses a saber.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada