22 de març 2010

SCHNAUZER MINIATURA


L'Schnauzer no ha sortit a pel·lícules de cine ni és una d'aquestes races que s'han posat molt de moda al nostre país i per això cal donar-lo a conèixer, per les extraordinàries qualitats que té com a company i amic.

 RAÇA: Schnauzer miniatura


 CLASSIFICACIÓ: Grup IX: Gossos de companyia/ bracoide.

 ORÍGENS: Alemanya. L’Schnauzer és una raça molt nova doncs va aparèixer a finals del segle XIX. Al 1907 es va crear a Munich el Bavarian Schnauzer-Klub. La raça va néixer a partir de la creuaments de Pinchers de pèl dur. Als anys trenta era l’Schnauzer gegant el què tenia més èxit però a partir de la II Guerra mundial el miniatura va desbancar-lo a ell i al mitjà. Amb els anys s’ha anat perfeccionant per donar-li les qualitats d’una raça petita i cap dels seus defectes i s’ha aconseguit gairebé del tot.

TRETS FÍSICS: TALLA: petit. COLOR: negre, sal i pebre, negre i plata i blanc. ALÇADA: 30-35 cm. PES: 4-7 kg. ESPERANÇA DE VIDA: 14 a 15 anys. Hi ha tres talles de Schnauzer: petit, mitjà i gran.

CARÀCTER: Molt semblant al Terrier tant en aspecte com de caràcter doncs els seus orígens están lligats. És molt carinyós, obedient, sociable, bon guardià i fidel. Pot tenir mal caràcter a vegades doncs és molt nerviós i inquiet. Lleugerament sorollós. Té molta energia. Necessita passejar i descarregar adrenalina. Poques vegades és un gos mandrós i dormilega. Poca tendència a l’agressivitat. És un animal resistent al cansament i al clima.

PUNTS DÈBILS
  • Les ungles li creixen molt ràpid. Cal tallar-li amb freqüència per evitar dolors al caminar.
  • El seu cabell li dóna molta calor a l’estiu i és important esquilar-lo.

 QUÈ HEM D’EVITAR
  • Tractar-lo bruscament, és molt sensible.
  • Tancar-lo en un espai petit. Necessita moviment.
IDEAL PER
  • Persones que vulguin un gos per compartir excursions a la muntanya o per qualsevol lloc, no només un gos de companyia.
  • Famílies amb nens. Li encanta jugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada