7 de març 2010

WEST HIGHLAND TERRIER


El Westy no només és una bellesa sinó també un dels gossos més alegres i juganers que hi ha però també requereix d’un tracte molt especial per a què estigui feliç amb els seus amos. No totes les persones mereixen un Westy.

RAÇA: West highland Terrier o Westy.

CLASSIFICACIÓ: Grup III: Terriers / Bracoide.

ORÍGENS: Escòcia. És el descendent d’una raça de terriers britànics molt acostumats als treballs durs: mataven rates, nutries, teixons, i morien en la causa si era necessari. A Escòcia hi ha terriers des de l’Edat mitjana. Durant segles els escocesos menyspreaven els cadells blancs de les camades doncs tenien mala fama. Es creia que eren delicats i menys resistents i es creia que tenien poders malignes. Per això eren eliminats en néixer. Aquest costum va desaparèixer el segle XIX. Els primers westies van aparèixer el 1904 en una exposició a Edimburg. No eren exactament com l’actual, doncs entre les dues guerres mundials es va modificar el seu aspecte.

TRETS FÍSICS: TALLA: mitjana. COLOR: Blanc. Pèl llarg i dur, més curt i desgrenyat al cap. PES: de 7 a 10 kg. ALÇADA: uns 28 cm. ESPERANÇA DE VIDA: 13 anys.

CARÀCTER: És un gos valent, de fort caràcter, bordador i difícil d’ensinistrar com tots els terriers, però a diferència dels seus cosins és alegre, juganer i afectuós. Té molta energia que cal saber canalitzar perquè sigui un gos equilibrat. Li agrada tant jugar que sempre s’embruta.

PUNTS DÈBILS
  • Té tendència a tenir al•lèrgies a la pell, com els terriers en general, sobretot quan el banyem. No se la de banyar amb gaire freqüència. Millor usar xampús en sec de forma habitual i banyar-lo amb aigua cada dos o tres mesos. Raspallar a diari.
  • Tot i que és molt actiu te tendència a engreixar, i més si no li fem fer l’exercici necessari. Cal cuidar les quantitats de menjar.

QUÈ HEM D’EVITAR

  • Encara que és un gos més aviat petit no ens pensem que amb tenir-lo sempre a un jardí en tindrà prou. És un animal molt actiu i curiós i necessita sortir a passejar per investigar i sentir-se realitzat. Pensem que va ser un gos de treball durant molt de temps. Res de tenir-lo sempre tancat, encara que sigui a un jardí gran.
  • Tallar-li nosaltres el pèl. Només li pot tractar el cabell un especialista doncs si no ho fem bé podem perjudicar molt la seva salut. No se l’ha d’esquilar mai doncs debilitaríem el seu pèl, s’ha de tallar per endurir-lo.
IDEAL PER

  • Persones amb caràcter que sàpiguen fer valdré la seva autoritat. És un gos amb molt caràcter que pren el pèl fàcilment si no se li ensenya prou disciplina.
  • Persones actives que els agradi sortir amb el gos, jugar amb ell i fer-lo partícip de qualsevol activitat.
  • S’adapta a viure a qualsevol espai: pis o casa, però sempre i quan se’l tregui a passejar i córrer cada dia.
  • Famílies amb nens doncs són els qui li aporten més joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada