19 de març 2010

COM VIATJAR EN TREN AMB GOSSOS


Cada vegada són més les persones que planifiquen els seus viatges comptant amb els seus gossos. Per això, i a petició d’una lectora del bloc, farem un resum de les condicions i normatives de viatjar amb gossos en tren. En una propera entrada parlarem dels viatges en avió.

Com VIATJAR PER ESPANYA?

Pels viatges de llarg recorregut la companyia estatal RENFE posa una sèrie de condicions que són les següents:
  1. Només es pot viatjar amb gossos de menys de 6 kg.
  2. El gos ha d’anar dins del transportí que no ha d’excedir de les mides 60x35x35. Ha de tenir un dispositiu que permeti contenir les defecacions.
  3. No garanteix que es pugui portar el gos si els companys de vagó es neguen. Ells tenen la última paraula.
  4. Si el gos causa molèsties el revisor podrà fer-nos canviar de vagó o fins i tot fer-nos baixar del tren.
  5. Per viatges en cotxe llit només es permet portar gos si es té una habitació de mòdul familiar. És a dir, que no hi hagi cap persona compartint habitació.
  6. Haurem de tenir cura de netejar les defecacions i pipis.
  7. Només està permès un gos per persona i que tingui la cartilla de vacunacions al dia.
  8. L’import del bitllet pel gos dependrà del bitllet que comprem per nosaltres. En tot cas sempre serà d’un 50% del preu del nostre.
  9. Totes aquestes normes no s’apliquen al s gossos pigall doncs es consideren imprescindibles per les persones discapacitades. No paguen bitllet i tenen llibertat de moviment.
 Si voleu ampliar informació podeu consultar l'enllaç directe a la normativa per viatjar amb animals domèstics a RENFE de llarga distància: http://www.renfe.es/condiciones_viajeros/catalan/index.html

Pels viatges de rodalies o de curt recorregut la normativa és més flexible:

  1. No hi ha restriccions de pes ni mida de l’animal ni cal que vagi en transportí.
  2. És obligatori per això que portin morrió i Corretja.
  3. L’entrada del gos al tren és gratuïta.
  4. A Catalunya es pot viatjar en gos a qualsevol hora i dia. Hi ha comunitats que posen uns horaris determinats.´
Si voleu ampliar informació podeu entrar a: http://www.renfe.es/condiciones_viajeros/catalan/index.html

*Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tenen les mateixes normes que la RENFE rodalies tret que es permet viatjar amb més d’un gos per persona.


VIATJAR PER EUROPA

Els trens de la Unió Europea:
  • A Europa en general es pot viatjar amb gossos sense gaires restriccions, sobretot a països com França, Itàlia i Alemanya.
  • Els gossos paguen en funció del recorregut i del pes.
  • No hi ha restriccions de pes.
*A Anglaterra només hi ha una línea de trens que accepta mascotes: la National Rail. Els gossos petits no paguen bitllet i han d’anar en gàbia. Els gossos grans paguen taxes extres en funció del seu pes i hauran de viatjar en segona classe. Si algun passatger no està d’acord ens hem de canviar de vagó.

*A Noruega i Irlanda no permeten l’entrada de cap mascota en els viatges llargs.

Si heu de viatjar per Europa recomanem que us poseu en contacte directament amb la companyia de tren que voleu agafar per a què us concretin la normativa del país que visiteu doncs hi ha petites variacions d’un a l’altre.







11 comentaris:

  1. Espero que les companyies segueixin igual de restrictives que fins ara. A gairebé ningú li agrada haver de compartir un viatge amb un gos al costat.
    Està bé que qui vulgui tenir gos el tingui a casa seva i que no faci que la resta de persones a qui no li agradin els hagi de suportar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. feixista. Els que no haurien de poder viatjar haurien de ser gent com tu.

      Elimina
  2. Hola anònim,
    respecto la teva opinió però discrepo totalment. A Europa estan molt més avançats que nosaltres respecte al concepte dels animals de companyia. Hi ha una amplia oferta d'hotels que accepten animals i els transports no tenen gairebé restriccions. Si un gos porta morrió i va lligat, sigui gran o petit, no pot bordar i no té perquè ser una molèstia per ningú. Sovint molestem més les persones als trens, parlant a tota veu pel mòbil o posant la música a tope. Penso que és just que les persones amb gossos, que els estimem com un més de la família, tinguin dret a portar-los de viatge(prenent mesures de respecte, és clar).
    salut

    Leticia

    ResponElimina
  3. Anònim, com es nota que no tens gos.

    El teu perfil de comentari el tinc molt vist, jo el descriuria així :

    - Si no tens gos, els gossos són horribles, i si en tens, és injust que es prohibeixi qualsevol cosa relacionada amb el gos.

    Estic segur que raones així tots els temes, i és una llàstima, ja que amb una mica més de tolerància per part de cadascú tots tindríem molta més llibertat.

    ResponElimina
  4. Anònim,

    a mi tampoc m'agrada que s'em assegui al costat un tio que fa pudor a suat, o un grup que porten la música sonant per l'altaveu del móbil, etc. I no només a mi, sino que a ningú, perque aixó sí que es objectivament desagradable. Pero l'afirmació que fas de que a gairabé ningú li agrada viatjar amb un gos al costat, és bastant errònea. Estic convençuda que hi ha molt més gent a la que li agraden les meves dues gosses silencioses que algú com tú...

    ResponElimina
  5. A veure quan evolucionarem i podrem anar amb els nostres amics peluts al metro i a l'autobús, perquè si no tens cotxe a les ciutats et quedes penjat completament. I tal com dieu, molta gent prefereix portar al costat un gos educat que un humà maleducat.

    ResponElimina
  6. Ah Ivette, oh Marta, sí Adrià, eps Leti! Tots teniu raó. Chupirrachi chuchi puchi trilorirorà jendeber branorga siepstidum albatros norelis gat. Sou meravellosos! seguiu així, la vostra feina com a comentaristes ens encoratja a tots a ser millors persones.. Chupirrachi chuchi puchi trilorirorà jendeber branorga siepstidum albatros norelis gat. sibadu jebene latrona la trona, la trona de fer caca, ha sofert un forat al forat de la caca.

    ResponElimina
  7. Perdona anònim, quin comentari és aquest? te'n fots o què?

    ResponElimina
  8. La gent que tenim gos i l'eduquem ens agrada que pogui viatjar amb nosaltres i això en aquest pais és molt difícil!
    A veure si ens comencem a assemblar a Europa! Ja seria hora! Així podriem viatjar amb més llibertat tant si anem amb gos com no.
    Tant de bo algun dia poguem viatjar en els transports públics amb el nostre gos de manera educada i civilitzada i sense tantes restriccions! Si no tens cotxe particular i tens gos aquí tens moltes menys opcions econòmiques per poder anar amb el teu gos.
    El problema és el de sempre, la falta d'educació, civisme i tolerància per part de molts amos de gossos i també dels que no en tenen.
    Molt interessant aquest bloc. Com que aquest tema m'interessa molt jo n'acabo d'obrir un altre de bloc sobre aquest tema. Aquí us deixo l'enllaç.

    http://rvidal.blog.cat/

    ResponElimina
  9. moltes gràcies RMVidal!! visitaré el teu!

    ResponElimina
  10. l'anonim de dalt es curt o q? si no li agraden els gossos q fa mirant un bloc com aquest??!! i el mira i el torna a mirar i escriure 2 anys despres!!! tiu fas pudor des d'aqui. t'agrada fer polemica... ves-te'n a cagar a la via..

    ResponElimina